2008/09

RAZISKOVALNI TABOR V ZREČAH

DNEVNIK

TOREK, 2. 6. 2009

Zaspanega sončnega jutra smo se dijaki 2. e in 2. c razreda odpravili na raziskovalni tabor v Zr(e)če. S kopalkami v potovalkah in sončnimi očali na nosu smo zajadrali novim dogodivščinam naproti. Po »napornem« spanju na avtobusu smo prispeli na cilj in se namestili v prikupnih hišicah. Mini pomivalni stroj, mini pečica, mini hladilnik in maksi veselje … Vse to in še več v pisani škratovi deželi. Po nastanitvi in okusnem kosilu smo rahlo zadremali. Kasneje pa smo se do vratu zakopali v delo. Eni o vodah, drugi o športu, spet tretji o zlatem rezu in še marsičem ... Anyway the wind blows. Ponovno je sledil obilen obrok nato pa smo se pošteno nasmejali ob družabnih igrah v organizaciji Luxa iz 2. E in Lize iz 2. C. Najboljše od vseh pomočnikov se je odrezala prof. Mozer s sodelovanjem v grozljivki Špinača je zdrava zelenjava. Ker smo bili tako zelo pridni, smo si potem lahko v lastni režiji privoščili še sproščanje do zgodnjih jutranjih ur – spanje, kaj pa drugega.

SREDA, 3. 6. 2009

Ob žvrgolenju ptic smo se prebudili v sončno jutro in si privoščili krepčilen zajtrk . Polni novih moči in željni raziskovanja smo se zbrali v delovni sobi in pričeli z delom. Veliko se jih je odpravilo na Roglo, kjer so opravljali intervjuje, ankete, opazovanja . Po napornem delu smo pohiteli na kosilo, ki so mu do popolnosti manjkali samo še naši sotrpini, ki so garali na Rogli. Po kratkem počitku smo ponovno zavihali rokave; nekatere je odneslo celo v Slovenske Konjice. Ob garaškem delu pa je čas hitro mineval in že smo sedeli v jedilnici ob slastni večerji. Sledilo je prijetno druženje ob bazenu, odbojka na mivki, nogomet, kartanje, sproščen klepet . Vsi utrujeni od napornega dne smo popadali v svoje postelje in zaspali.

ČETRTEK, 4. 6. 2009

Pričel se je še en čudovit dan v rajskih Zrečah. Po zajtrku smo se posvetili pakiranju in pospravljanju sob. Ko smo kovčke končno strpali v dve sobi, smo lahko nadaljevali naše delo, ki je bilo končano do kosila. Privoščili smo si še zadnji slasten obrok, nato pa s (pre)polnimi želodci spravili na avtobus še sebe in naše kovčke ter se zadovoljni s taborom odpeljali proti Ljubljani.

ZA KONEC

Pričakovanja, mnenja, kritike in vtisi so različni. Za konec smo zbrali še nekaj izjav o našem taboru:

JOVO: Hrana je bla blazno fina.
TINA ZDEŠAR: Tabor se mi je dopadel.
SLUGA: Blo je kul.
PIA: Naučili smo se nekatere stvari.
KAMALA: Postle niso ble udobne.
ŽIVAL: Spal smo!
NIKA: Mislna sm da bodo bl počitnce.
MARKUS: Ful uredu. Naudušen sm nad bazenom in odbojko.
PERA: Organizacija na višku. Ampak res.
PETRA: Najbolj všeč mi je bila gugalnica. V splošnem je blo fajn; dobra hrana zarad kire sm se zredila.
LIZA: Počutim se prerojeno. Napolnila sm se z zreško energijo in čutim da bom mela zarad tega uspešen zaključek leta.
LUX: Tale vesolc pa noče crknt!