2007/08

Dogajanje

1.dan

Odhod iz Ljubljane

Ob 8. uri zjutraj smo se zbrali na parkirišču na dolgem mostu. V zraku je bilo čutiti nekakšno veselo vzdušje. Ko smo se z avtobusom odpeljali smo se v mislih poslavljali od Ljubljane. Na avtobusu je bilo zelo veselo, saj smo vsi komaj čakali na naš prihod v Ormož vzdušje pa je nekoliko pokvaril dež, ki je dan naredil bolj mračen. Po treh urah vožnje smo se tako približali hrvaški meji, da se je na naših telefonih pojavilo hrvaško omrežje. Ko smo se peljali mimo table z napisom Ormož smo vedeli, da smo prispeli na cilj(Ormož). Ustavili smo se na glavni avtobusni postaji, saj je lilo kot iz škafa. Pograbili smo torbe in se napotili v hotel, kjer nam je simpatični receptor podal ključe od sob. Vsi so se nastanili po sobah in si malce odpočili. Naslednje je bilo na vrsti samopostrežno kosilo. Ko smo se okrepčali s špageti smo odšli v sobe na zaslužen počitek.

Popoldansko delo in večerne urice

Po počitku smo se vsi skupaj zbrali v »dnevnih« prostorih in začeli z delom. Delo je potekalo tekoče in gladko. Delali smo skoraj tri ure in se ob tem pošteno spotili. Vendar velja omeniti, da smo se ob tem izvrstno zabavali. Po končanem delu smo se v športni opremi zbrali pred hotelom ter se odpravili na športne aktivnosti. Ob pestri športni ponudbi so vsi mladi nadobudni športniki prišli na svoj račun ter večinoma zamudili na večerjo. Po izvrstni večerji (piščanec in riž) smo Anji in Jakobu zaželeli vse najboljše za rojstni dan. Jedli smo torto. Bilo je lepo. Navsezadnje smo se okoli pol devete ure temeljito najedli in napili ter se odpravili v sobo. Oblekli smo najlepše majice (Đorđe Armani, Dolće Baganna) in se odpravili na vesele urice v Vinoteko. Vinoteka na žalost ni upravičila svojega imena, vendar je ponudila zabavo drugačne oblike. DJtiMI je poskrbel za izvrstno vzdušje, Modic Blaž pa za spodobne koktejle. Predvsem dijaki 2.E so ob vročih »beatih« balkanske glasbe postali nekoliko živahni. Ob zvokih jugo nostalgije pa so na svoj račun prišli tudi profesorji. Nekatere njihove gibe bi bilo treba vpisati v anale svetovnega plesa. Nenazadnje se je izvrstna zabava prehitro končala, saj je ura kmalu odbila pol enajstih in ob spremljavi Seke Aleksić se je DJtiMI poslovil. Počasi so se utrujeni in od vremenskih ujm izčrpani dijaki porazgubili po sobah in mirno zaspali. Tudi profesorji so v kasnejših večernih urah izkazali skrajno mero uvidevnosti do potreb in tegob mladih ljudi ter jih zmerno »maltretirali«. Pohvale za trud gredo še posebej prof. Maroševiču in njegovi spremljevalni ekipi. In nato, vse tiho je bilo.

2.dan

Zaspano jutro

Cing cing cing je zazvonilo zjutraj ob pol osmih. Vsi, z masivnimi podočnjaki ter z napol zaprtimi ali odprtimi očmi, so se skobacali iz postelj ter se napravljali za kraljevski zajtrk. Izbira je bila pestra, lahko smo se pomastili z žemljo, pudingom, maslom, šunko ter z obilico drugih ormoških specialitet. Oči so ob dozi energije začele svetiti masivno željo po nadaljnjem projektnem delu, zato smo hitro pojedli in odtekli v sobe. Tam smo se uredili, pripravili gradiva ter vključili možgane, saj je bil čas za PROJEKT TIME. Nekateri so odhiteli v naravo na biološka, fizična ali katerikoli druga raziskovanja, nekateri smo pa presedeli v hotelu ter uporabljali naše možganske celice za tekstovno gradivo. Delo je potekalo produktivno in hitro, kljub pomanjkanju računalnikov. Vendar so se nedigitilizirani dijaki po svoje znašli ter opravili svojo nalogo.

Črna kronika

Pokvarjeni kotliček

3. junija so dijaki okoli 12. ure v sobi 108 odkrili okvaro kotlička na stranišču. Podatek so podali na recepcijo, ki pa je v skladu s pravili tudi ukrepala. V sobo so poslali izkušenega vzdrževalca, ki pa je težavo v hipu odpravil in rešil veliko nosov. Razen lažjih psihičnih poškodb in malce nadležnega smrada ni bilo hujših posledic.

Nesreča

Včeraj nam je neimenovani vir zaupal pretresljivo zgodbo, ki se je odvila v ormoškem športnem parku. Okoli šeste ure po lokalnem času se je po naših podatkih mladoletni A.N odpravil »za vogal«. Pri opravljanju tega dejanja se je nesrečnež tako spotaknil, da se je zakotalil na šop kopriv. Poleg številnih srbečih mest je mladi gospodič dobil še rahel zvin gležnja ter nekaj odrgnin. Dobil je takojšnjo oskrbo, saj smo kmalu za tem odšli na večerjo. Več o dogodku vam povemo v večerni oddaji.

Lakota

4. junija je ob 8.15 prišlo do hude lakote. Kljub hitri strežbi je na pladnju zmanjkalo ormoškega sira. Tisti, ki so precej odvisni od sirne dnevne doze, so pretrpeli huda želodčna obolenja. Kmalu so se lahko zadovoljili z žemljo z marmelado.

ZVEZDA VEČERA

Z ekipo smo spraševali dijake o včerajšnjem večernem programu. Dijake smo spraševali kaj se jim je zdelo v redu in kaj ne. Zanimale so nas predvsem ocene večera. Povprašali smo tudi po koktajlih, glasbi ter o potencialnih favoritih naziva zvezda večera. Delni rezultati so postregli z nekaterimi zanimivimi informacijami. Počutje med dijaki je odlično, z izjemo dijakinje Ajde iz 2.e razreda, ki se počuti slabo. Dijaki so se zabavali, čas je hitro mineval. Mešalci koktajlov bi lahko svoje spretnosti še malo bolj razvili, a vendarle si zaslužijo pozitivno oceno. Trud tudi šteje. Izbor glasbe je bil všečen in raznolik. Pohvale DJtiMI-ju za dobre ritme ter opremo. Profesorji so bili navdušeni nad izborom glasbe še iz njihovih mladih let. Po mnenju dijakov so pokazali, da še niso za staro šalo. Med njimi izstopajo prof. Šket, Prus in Maroševič. Med omenjenimi največkrat omenjena Tanja Šket je pokazala osupljivo spretnost v plesu na klopci. Prof. Maroševiču pa gre s strani dijakov pohvala za prizadevnost pri ohranjanju javnega mira in miru. S strani dijakov so prejeli nominacije za Zvezdo večera. Z vso konkurenco pa je po mnenju dijakov pometel Andraž Možina. Po delnih rezultatih je prejel kar 90% vseh glasov za Zvezdo večera. Po mnenju dijakov je izstopal predvsem po neverjetnih plesnih gibih, sproščenosti in izspostavljanju. Prikazal je nekatere divje eksotične plese. Zlobni jeziki pravijo, da se je osramotil, mi z eno besedo pravimo: »LEGENDA!« Poleg Andraža, ki je zasenčil vse, velja omeniti še nekatere, brez katerih včerajšnji večer nebi bil tisto kar je bil. Dijaki so omenili tudi Jana Praprotnika zaradi svojevrstnega plesa ter mokrote, Ivana zaradi svojevrstnih talnih plesnih vložkov ter Marušo in Majo iz 2.e. In kako so naši nominiranci komentirali svojo popularnost? DJtiMI je dejal, da je vsak glas, ki ne gre Možini, slab glas. Jan Praprotnik je dejal, da glede na njegovo priljubljenost ni nič čudnega, da je dijakom padel v oči ter da se je glede na priljubljenost Andraža še dobro odrezal. Trenutni nesojeni zmagovalec Andraž pa je dejal, da je to pravzaprav samo po sebi umevno. Za konec pa še vzgojni komentar prof. Domajnka. »Torej, poznati je treba mejo med pravim in napačnim, drugače nosimo posledice. Potrebna je velika mera samoobvladovanja.« O končnih rezultatih raziskav poročamo kasneje.

N.B in B.M (smrad)